Documentaires (BBC) van David Attenborough over Darwin

Facebooktwittermail

Ter gelegenheid van het Darwin-jaar brengt de Nederlandse Volkskrant een unieke dvd-box met drie BBC -documentaires uit. De documentaires zijn in het Nederlands ondertiteld.

De evolutietheorie van Charles Darwin mag dan nu alom geaccepteerd zijn, bij haar lancering in het negentiendeeeuwse Engeland bracht zij een enorme schok teweeg. De wereld was toen nog niet klaar voor het idee dat het leven op aarde voortkomt uit een natuurlijke selectie en dat de mens geen hogere bestaansvorm is, maar een gewone diersoort. De visie van de geniale natuuronderzoeker stuitte op felle tegenstand en Darwin zelf werd in spotprenten als aap afgebeeld.

Ruim 3 uur genialiteit

Dvd 1 bevat een prachtige documentaire van David Attenborough, die de actualiteit van de evolutieleer visualiseert.

De documentaire op dvd 2 laat zien hoe diverse wetenschappelijke ontwikkelingen van de afgelopen 150 jaar Darwins gelijk bewijzen.

Dvd 3 is een onthullend docudrama over de mens achter de geleerde. We leren Darwin kennen als een aimabele en geestige persoonlijkheid, die ook enkele aparte trekjes had.

DVD1: Charles Darwin & The Three of Life

DVD2: What Darwin Didn’t Know

DVD3: Darwin’s Struggle

Bestellen

De speelduur is 190 minuten.

Nederlands ondertiteld

Dolby Digital 5.1 surround

Prijs (voor de 3 dvd-boxen samen):
€ 14,95

Verzendkosten: € 1,95

Je kan elektronisch bestellen via de website van de Volkskrant

http://webwinkel.volkskrant.nl/dvd/charles-darwin-dvd-bbc-documentaire.html?utm_source=vksite&utm_medium=container&utm_campaign=containerdarwin

TEST FORUMAIRE