Sint-Joost-aan zee, een speelplaats met dieren in Schaarbeek …

Facebooktwittermail

TV Brussel brengt reportages over de eerste schoolweek in Brussel. Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) bezocht samen met burgemeester Emir Kir (PS) de basisschool “Sint-Joost-aan zee” in Sint-Joost-ten-Node, de armste gemeente van Brussel. Deze school is onder andere bekend voor zijn “toekomstateliers” op zaterdag. In Schaarbeek is er de hele zomer hard gewerkt om de basisschool Hendrik Conscience te voorzien van een groene speelplaats met dieren. In Jette verhoogt het OCMW de steun aan ouders die de schoolfactuur niet kunnen betalen. In Brussel vonden 2800 kinderen begin september (nog) geen plaats op een Nederlandstalige school.

Hierbij vind je de link naar deze reportages van TV Brussel (de eerste 7 minuten)

De Brusselse afdeling van Ovds-Aped (Oproep voor een democratische school / Appel pour une école démocratique) maakte een video over het plaatsgebrek in de Brusselse scholen. [->1807] De voorstellen van Ovds komen ook aan bod. De video is in het Frans.