Actievoerders protesteren met fietstocht tegen sluiting Diesterweg

Facebooktwittermail

Op zaterdag 5 oktober verzamelden een 70-tal deelnemers in het Antwerpse park “Spoor Noord” voor een fietstocht naar domein “Diesterweg” in Kalmthout. Zij protesteerden tegen de sluiting van Diesterweg.

“Diesterweg” was in 1904 één van de eerste openluchtverblijven in Europa.Vele tienduizenden kinderen zijn hier gepasseerd voor bosklassen en voor de speelpleinwerking (in augustus 2013 nog 500 kinderen van Kalmthout). De huidige coalitie (N-VA, CD&V, Open VLD) wil alle stedelijke openluchtverblijven voor bos- of zeeklassen sluiten. Diesterweg in Kalmthout maar ook de domeinen in Brecht, Wommelgem, Sint-Idesbald, Schoten en Weert. De boerderij-, bos- en zeeklassen zorgen nochtans voor onvergetelijke dagen voor veel stadskinderen om te ravotten en te leren in gezonde lucht, voor sociale vaardigheden, groepsvorming en soms vrienden voor het leven. 

Het comité Diester-Niet-Weg dat de fietstocht organiseerde, ontstond in Kalmthout maar breidde zijn actieradius uit naar Antwerpen.

De actievoerders vragen dat de stad Antwerpen de nodige renovatiewerken in het domein “Diesterweg” uitvoert en het domein opnieuw opent voor bosklassen en speelpleinwerking.

Hieronder:

De reportage op de regionale tv atv]