Stervoetballer Lilian Thuram pleit tegen racisme in Vierwindenschool Molenbeek

Facebooktwittermail

Hoe maak je kinderen tussen 10 en 12 jaar bewust van racisme? En hoe mobiliseer je hen in de strijd daartegen? De Vierwindenschool in Sint-Jans-Molenbeek heeft daarvoor de hulp ingeroepen van een voetbalster.

Lilian Thuram kwam op 24 mei op bezoek in deze Molenbeekse basisschool. De Vierwindenschool won een paar jaar geleden de prijs van het katholiek onderwijs voor het beste oudercomité en is sindsdien een dynamische school gebleven.

Klik hier voor een reportage (tv Brussel) van het bezoek van Lilian Thuram.

Lilian Thuram schreef een boek ‘Mes étoiles noires’ dat in Frankrijk op 8 februari 2011 de prijs ‘Prix Seligmann contre le racisme’ ontving.

Meer informatie over de Fondation Lilian Thuram Education contre le racisme vind je op de site:

www.thuram.org