“Ik ben 16 jaar, ik woon in Palestina”

Facebooktwittermail

“Ik ben 16 jaar, ik woon in Palestina” is een nieuwe educatieve map over de actuele Palestijnse realiteit. Ze is bedoeld voor leerkrachten, vorminggevers, en iedereen die jongeren van 16 tot 30 jaar wil sensibiliseren over de situatie in Palestina.

Het eerste hoofdstuk is gewijd aan de geschiedenis van Palestina en het Israëlisch-Palestijns conflict. De volgende 7 hoofdstukken snijden verschillende onderwerpen aan zoals de oorsprong van de Palestijnse vluchtelingen, het jargon van het conflict en de gevolgen van de beperkingen opgelegd aan de vrijheid van beweging van de Palestijnen, op hun onderwijs, hun gezondheid…

De map is gerealiseerd door medewerkers van Intal, een progressieve organisatie die zich inzet voor de bevrijding en ontwikkeling van de Derde Wereld. Buiten deze map beschikt intal over een breed gamma materiaal – video’s, een powerpoint-presentatie, … – dat het gebruik van de verschillende hoofdstukken kan verrijken.

De doelgroep

Met deze nieuwe map viseert de Intal Palestinagroep de vorminggevers, animatoren, onderwijzers, leerkrachten,… die hun publiek wensen te sensibiliseren voor de Palestijnse realiteit. De map richt zich op jonge volwassenen van 16 tot 30 jaar.

De leerkrachten, sociale werkers, animatoren van jeugdhuizen, enz… kunnen de map gebruiken op twee manieren: ofwel verzekeren ze zelf de presentatie van de verschillende hoofdstukken, ofwel vragen ze de tussenkomst van een intal-animator. De modaliteiten van deze tussenkomst zullen geval per geval bekeken worden. Maar intal stelt buiten een meer met feiten gespekte uitleg, ook kleine animaties voor om zeer concreet het publiek te betrekken in de discussies.

De auteurs

Drie leden van de Intal Palestinagroep hebben de map ontwikkeld. Joaquim Da Fonseca, Bruno Bauwens en Jonathan Colot. Joaquim is een beroepskracht van intal. Bruno Bauwens en Jonatan Colot zijn leerkrachten in Brussel van respectievelijk Nederlands en geschiedenis.

Waar kan ik de map bestellen of/en een animatie reserveren?

Contacteer Joaquim Da Fonseca bij intal op: 02/209.23.50 of per e-mail op info@intal.be

Meer informatie op website van Intal