Video : de ongelijke school in het land van Kuifje

Facebooktwittergoogle_plusmail

Op 3 maart 2020 heeft Ovds tijdens een persconferentie een wetenschappelijke studie voorgesteld die een analyse aanreikt waarom het Vlaams en het Franstalig onderwijs van ons land tot de meest ongelijke onderwijssystemen van Europa behoren.  Waarom zijn de schoolprestaties bijna nergens zo sterk bepaald door de sociale afkomst als bij ons? Hoe kun je verklaren dat het Vlaams en Franstalig onderwijs, na 30 jaar communautarisering en gescheiden ontwikkeling, beide kampioen zijn van de sociale ongelijkheid in het onderwijs?  In deze studie van Nico Hirtt (Ovds), die o.a. gebaseerd is op de databanken van PISA 2018, vind je een antwoord op deze vragen. 

We hebben gebruik gemaakt van de Covid-19-lockdown (en vonden het interessant en leuk) om deze studie te synthetiseren in de vorm van een korte film waarbij we de zeer serieuze statistieken afwisselen met wat luchtigere zwart-wit beelden van de jaren 30-50.

De vidéo is beschikbaar op YouTube, op Dailymotion en hieronder.

Ben je op de hoogte van onze campagne “Ambitie èn sociale gelijkheid voor ons onderwijs”?  

Heb je reeds onze petitie “Ambitie èn sociale gelijkheid voor ons onderwijs” getekend?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here