Geld voor de faculteiten, niet voor gevechtsvliegtuigen!

Facebooktwittermail

Tijdens de dagen van grote koude begin dit jaar heeft de universiteit van Orsay (Frankrijk) zijn deuren gesloten om “te besparen op de verwarming”. Er ontbreekt 150 000 euro. “Maar de aankoop van een Rafale-vliegtuig kost 417 miljoen euro” riepen de woedende studenten. Via een gunstige wind konden we een van de vragen van het eindexamen (bac) van juni 2003 op de kop tikken. Chirac en zijn regering beslissen om af te zien van de sinds enkele maanden geplande aankoop van een Rafale vliegtuig. Gedurende hoeveel tijd kunnen de verschillende faculteiten in Frankrijk verwarmd worden? En als ze beslissen om twee van die vliegtuigen niet aan te kopen, hoeveel jobs kunnen er daardoor gecreëerd worden waardoor de overbevolkte aulas wat ontlast worden?