Kerstactie voor kinderrechten op woensdag 21 december

Facebooktwittermail

Voor een fotoreportage van deze actie:

zie Indymedia1 en
Indymedia2

Op woensdagnamiddag 21 december organiseert de “Beweging van de kinderen en jongeren zonder papieren” opnieuw een actie om te bekomen dat deze leerlingen hun schoolloopbaan in België kunnen afmaken. De actie heeft plaats aan het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael te Brussel.

De beweging ontstond verleden jaar in de basisschool “Omnimundo” te Antwerpen, waar onderwijzers regelmatig geconfronteerd werden (worden) met de “verdwijning” van leerlingen die van de ene op de andere dag met hun ouders “zonder papieren” het land worden uitgezet. Deze onderwijzers organiseerden meermaals met leerlingen en ouders protestoptochten en concrete steunverlening aan de getroffen families. Onder impuls van Jos Geudens, onderwijzer in deze school, kwam een coördinatie tot stand met scholen uit Gent, Knokke, Brussel, St. Niklaas … die met dezelfde problemen geconfronteerd worden.

Na een bezoek aan de onderwijskoepels (de Guimardstraat, het Gemeenschapsonderwijs, OVSG) in mei van dit jaar en aan het kabinet van onderwijs eind augustus brengen we nu als “kerstmannetjes”, als “Driekoningen” een bezoek aan het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Dewael. We vragen nogmaals dat er rekening wordt gehouden met de verzuchtingen van de kinderen en jongeren zonder papieren. Op een ludieke manier, met liedjes en nieuwjaarsbrieven, gaan we met onze eisen naar het kabinet.

Kinderen en jongeren zonder papieren: het is het moment om te tonen dat we met velen zijn…

Leerkrachten, ouders,… het is het moment om onze solidariteit te tonen.
Doe mee!

Afspraak:
woensdag 21 december
om 14u aan de loketten van het station Brussel – Centraal

Voor de “Beweging van Kinderen zonder Papieren”

Jozef Hertsens ( 0477 40 62 19) meldpunt.kzp@vlos.be

Jos Geudens (0497 52 37 43) jos.geudens@pandora.be

Lies Horrie (0474 41 10 16) lieshorrie@skynet.be