Zelfmoord van een gedreven leerkracht

Facebooktwittermail

Een Brusselse leerkracht geschiedenis heeft zelfmoord gepleegd in juni 2003. Overladen door schulden, zou hij de pesterijen van de maatschappij Cetelem niet meer aangekund hebben. Een eenvoudig fait divers? Dat is niet zeker. Volgens veel getuigenissen was C. De Winter een uitstekende leerkracht, die zijn lessen zo levendig mogelijk wilde maken. Zijn uitgaven, ongetwijfeld onbezonnen, waren vooral besteed aan zijn passie: het onderwijs. Hij had een bibliotheek van 7000 boeken en 500 video’s. “Hij had alleen oog voor zijn boeken en voor wat hij zijn leerlingen kon overbrengen. Geld telde niet voor hem”. Cetelem had alleen oog voor de pietluttige 2000 euro die hij hen schuldig was, met daarboven nog de intresten, de deurwaarderskosten, enz. .
(Le Journal du Mardi, 24 juni 2003)