Bewoond door iets groters

Facebooktwittermail

Charles Ducal is Dichter des Vaderlands, en was jarenlang leraar Nederlands in het secundair onderwijs. Op 14 november leidt hij op de 8 uren voor de democratische school een workshop rond poëzie in de klas.

Begin 2016 geeft Charles Ducal de fakkel van Dichter des Vaderlands door aan zijn Franstalige collega Laurence Vielle. In de literaire en muzikale voorstelling ‘Bewoond door iets groters’ blikt Ducal terug op twee drukke en inspirerende jaren dat hij met deze titel door het land trok. Ducal vertelt over verrassende ontmoetingen, verwachte tegenstand en onverwachte ontroering die hem overkwamen. En natuurlijk brengt hij met verve zijn heldere en toegankelijke verzen die uitdrukking geven aan zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. De thema’s die hij aanraakt (de angst niet mee te kunnen, de kracht van onze stem, oorlog, de rol van onderwijs, …) leggen kruisverbanden tussen aangrijpende persoonlijke invalshoeken en maatschappelijk onrecht. Muzikanten Jokke Schreurs en Filip Jordens brengen gedichten van Ducal op muziek. Ducal neemt als gastdichter de nieuwe Dichter des Vaderlands 2016-2017 mee, de geweldige Laurence Vielle. Zo is ook die andere kant van dit prachtige Belgenland vertegenwoordigd.

‘Bewoond door iets groters’ is een productie van VONK & Zonen i.s.m. Poëziecentrum en met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Bekijk de speellijst op de site van Vonk & Zonen

Volg ook de workshop van Charles Ducal op de 8 uren voor de democratische school.