70 gegadigden namen deel aan Gent anders bekeken

Facebooktwittermail

Op 7 mei –tot dan de warmste dag van het jaar- ging “Gent Anders bekeken” door in de school De Wingerd te Gent. Zo’n 70 aanwezigen kozen uit een rijk programma van workshops en wandelingen.

Onderwijsinnovatie voor gelijke kansen was de rode draad tussen de verschillende workshops, diversiteit en de strijdvaardigheid van Gent nu en vroeger kwam aan bod tijdens de wandelingen.

De dag startte met filmpjes over verschillende Gentse wijken, gemaakt door Ambrosia’s tafel samen met de buurtbewoners. Het project Wijk-tv wil enerzijds via media mensen in de wijk met elkaar in dialoog laten gaan en anderzijds buitenstaanders de wijk laten zien. Aangezien zij de scholen als bevoorrechte partners zien om hun wijk te tonen, sluit het project aan bij de Brede School-idee met als doel het werken aan sociale cohesie binnen en buiten de wijk.

Na een inleiding door Nico Hirtt over enkele programma- en aandachtspunten van Ovds kon de verdeling van de workshops en wandelingen beginnen. In de voormiddag en in de namiddag konden de deelnemers kiezen tussen een zevental activiteiten. ’s Middags werd er gezellig getafeld met een broodmaaltijd en taart. De dag eindigde op de binnenplaats van de school waar deelnemers nog even terugblikten met een verfrissend glaasje en zelfgebakken taart onder begeleiding van twee Roma-muzikanten.

Uit de evaluaties onthouden we dat het een zeer gesmaakte, leerrijke dag was met boeiende uiteenzettingen van gedreven personen. Verschillende deelnemers gaven aan dat ze “meer van dat willen”… De Ovds-ploeg die “Gent anders bekeken” organiseerde zal in juni een uitgebreide evaluatie maken. Aan iedereen hen kan ik al vast de volgende dag van Ovds aanraden: Zes uur voor een democratische school” te Brussel op 22 oktober.

Katrien De Maegd

Lees ook:
[
Workshop “Meervoudige intelligentie”->1346]

Workshop “Freinet in het secundair onderwijs”[->1347]