Ouderverenigingen: Meer middelen voor onderwijs

Facebooktwittermail

Een première voor België: een eisenplatform voor het onderwijs, getekend door 4 ouderverenigingen, van het officieel en het katholiek onderwijs, uit Vlaanderen en uit Wallonië en Brussel! Tekort aan leerkrachten, overbevolkte klassen, oude gebouwen, steeds meer te betalen activiteiten, schoolmoeheid en mislukkingen op school, enz . De kwaliteit van het onderwijs is in gevaar. Zonder te zeggen van waar de noodzakelijke geldtransferten moeten komen, vragen de ouders meer openbaar geld voor gratis en kwaliteitsvol onderwijs. Te noteren: niettegenstaande de recente resultaten van de enquête PISA (OESO) – resultaten die merkelijk beter uitvallen voor het Vlaams dan voor het Franstalig onderwijs- klagen de Vlaamse ouders dezelfde problemen aan als de Franstaligen. Ze herinneren eraan dat de ‘herfinanciering’, gestemd in 2001, slechts gedeeltelijk de financiële achteruitgang van de school opvangt.

(Le Soir, 21 januari 2003)