Woord x Macht x Strijd. Leven en werk van Jan Blommaert

Facebooktwittermail

Begin dit jaar is Jan Blommaert overleden. Een van de grootste sociale wetenschappers die België heeft gekend. Vooral de manier waarop hij de relatie tussen taal en macht blootlegde, is uitermate boeiend. Theorie was voor hem ook steeds verbonden met praktijk en sociale actie. De wereld begrijpen om hem te veranderen. 16 november was de première van een documentaire over hem. Je kan die nu online bekijken via onderstaande link: https://www.docwerkers.be/docu/jan-blommaert/

Documentaire Woord x Macht x Strijd

Wanneer Jan Blommaert aankondigt dat er terminale kanker bij hem werd vastgesteld, besluiten enkele vrienden om iets te doen. Dat iets wordt deze web documentaire van 50 minuten : Woord x Macht x Strijd.  Een magistrale masterclass over taal en ongelijkheid, tegen de achtergrond van het leven en werk van Jan Blommaert.

Dit project is een initiatief van Ico Maly, voormalig student en collega van Jan Blommaert, filmmaker Pieter De Vos (Docwerkers), Epo Uitgeverij en Victoria Deluxe. “Eind augustus 2020 duiken we twee dagen lang in de studio, om urenlang te converseren omgeven door een batterij aan camera’s. We krijgen een Jan en grande forme: over taal als architectuur van de samenleving en onderwijs als wapen. Over hoop en sociale verandering. Maar ook over extreem rechts, hoopvolle sociale bewegingen en de rol van de publieke deskundige”.

Uw steun

Woord x Macht x Strijd is een project van onderuit. Het wordt mogelijk gemaakt door de steun van honderden mensen. Daar zijn we heel trots op, maar we zijn er nog niet. Daarom een warme oproep om de crowdfunding te blijven steunen: onderaan op de pagina als u klikt op https://www.docwerkers.be/docu/jan-blommaert/

Lees ook:

Onderwijs: carrières en gemiddelden (bij het afscheid van Jan blommaert)

Leer het frame herkennen in de woordenbrij

Open brief van Jan Blommaert aan VDAB-baas Fons Leroy over “studeren voor de kenniseconomie”