“Brussel anders bekeken: komt goed” (School zonder racisme met comedian Erhan Demirci)

Facebooktwittermail

De organisatie School zonder racisme organiseert sinds vele jaren educatieve wandelingen voor leerlingen in Brussel, onder de noemer “Brussel anders bekeken”. School zonder Racisme vzw is een partner voor scholen die de uitdaging aangaan om wereldburgerschapseducatie te integreren in de schoolcultuur en werk willen maken van een schoolklimaat dat diversiteit erkent en omarmt.

Wil je graag je lachspieren trainen en ondertussen meer te weten komen over Brussel? Dat kan met het gloednieuwe dagprogramma “Brussel Anders Bekeken: KOMT GOED”.  Dit dagprogramma is een samenwerking van School zonder  racisme en  comedian Erhan Demirci. Het programma is een combinatie van een komische voorstelling en een interactief stadsspel om Brussel in al haar diversiteit te ontdekken.

Brussel hell hole?? Hell no!!

In de voorstelling KOMT GOED! neemt stand up comedian Erhan Demirci jullie mee op ontdekkingstocht naar het onbekende, soms ook het onbeminde. Kritisch, scherp maar altijd met een positieve noot vertelt hij op hilarische wijze over zijn grote liefde: Brussel!

Na de middag is het aan de leerlingen zelf om Brussel in al haar diversiteit te ontdekken. Via interactieve opdrachten met tablets gaan ze in kleine groepen op stap in vier bijzondere Brusselse buurten: de Marollen, de Matongé-wijk, Molenbeek en Schaarbeek. Op het einde van de dag gaan we in gesprek met de jongeren: hoe hebben zij onze hoofdstad ervaren?

Er wordt materiaal van 1 lesuur voorzien om de uitstap in te leiden in de klas.

Als middagmaal bestaat de keuze tussen het meebrengen van een eigen lunch of een warme, lekkere, traditionele maaltijd voorzien door Couscous Baraka, de vrouwenwerking van de Vaartkapoen (Molenbeek) aan de kostprijs van 5 euro per leerling. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Ontdek de wereld, begin bij Brussel!

Mogelijke data zijn:

1 April 2019

2 April 2019

5 april 2019

23 april 2019

9 mei 2019

13 mei 2019

14 mei 2019

… en andere maandagen, dinsdagen of vrijdagen in mei.

Voor informatie, contact en inschrijvingen:

www.schoolzonderracisme.be

https://www.schoolzonderracisme.be/nieuws/nieuw-dagprogramma-komt-goed