School in zicht

Facebooktwittermail

“School in zicht” is een organisatie die (kansrijke) ouders aanspoort om hun kinderen naar een buurtschool te sturen. Ouders worden samen gebracht en gaan een aantal scholen bezoeken. Nadien kiezen de ouders enkele (arme) concentratiescholen uit waar ze hun kinderen gezamenlijk willen inschrijven.

“School in zicht” is actief in meerdere steden. In Antwerpen, met name in Borgerhout, Antwerpen-Noord, Hoboken en het Kiel, heeft de vereniging het meest ervaring en kozen honderden ouders om hun kinderen naar een arme concentratieschool in de buurt te sturen.

De vrt-televisie maakte een korte reportage van School In Zicht in Lokeren.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/2.36518?playlist=7.39637&video=1.2152846

Website van School in zicht