Website over onderwijs in Europa: analyses, alternatieven, actie

Facebooktwittermail

Op de Europese sociale forums in Firenze, Parijs, Londen en Athene was onderwijs één van de prominente discussiethema’s. Uit die ontmoetingen bleek dat de onderwijssystemen in Europa globaal in dezelfde richting evolueren: privatisering, competitie, aanpassing aan de arbeidsmarkt, een verschuiving van kennis naar vaardigheden, …

Doorheen deze internationale ontmoetingen is een contactennetwerk gegroeid tussen militanten uit vakbonden en onderwijsorganisaties. Op initiatief van twee van hen, de Britten Richard Hatcher en Ken Jones, werd een website gelanceerd die moet dienen als tribune voor discussie en uitwisseling rond het onderwijs in Europa.

Men vindt er artikels over de onderwijspolitiek van de Europese Commissie (EU) en over onderwijshervormingen en de strijd van leerkrachten of studenten in diverse landen : Spanje, Italië, Engeland, Oostenrijk …

De titel van de website is Education in Europe en de invalshoek resoluut links. :
www.educationineurope.org.uk/