De strijd om de student

Facebooktwittermail

Volgens “De Standaard” (18 juni 2008) worden de hogescholen steeds agressiever in hun marketing. De krant citeert enkele voorbeelden over de strijd om de student.
De Antwerpse Karel de Grote-hogeschool (KdG) heeft zo’n tienduizend 18-jarigen een wedstrijdformulier gestuurd. De hoofdprijs is een Ikea-cadeaubon van 500 euro, ‘voor een complete makeover van je studeerkamer of kot!’ De troostprijs is een combiticket voor Rock Werchter. Het wedstrijdformulier moet worden afgegeven op de infodag van de KdG.

Groep T deelt aan vijf gelukkigen een vip-arrangement voor twee personen op het Leuvense festival Marktrock uit – inclusief overnachting en backstagepasjes. Yves Persoons, de communicatiemanager van de Leuvense hogeschool: ‘Ons is het vooral te doen om e-mailadressen van de 18-jarigen te hebben. Via de scholen hebben we alleen de postadressen van laatstejaars. Per brief nodigen we hen uit in te schrijven voor de prijs, via e-mail. Op die manier hebben we nu al vijfduizend e-mailadressen verzameld. Een goedkoper instrument om mailings te doen.’

Bij de HUB (Hogeschool-Universiteit Brussel) maken maandelijks tien potentiële studenten kans op twee AB-concertcheques van elk vijf euro. ‘Om kennis te maken met het levendige Brussel’, aldus de HUB zelf. De tegenprestatie van de jongeren is inschrijven op één of meer nieuwsmails van de hogeschool-universiteit.

Objectieve informatie over alle studierichtingen:

www.hogeronderwijsregister.be