Studeren deels gratis via internet

Facebooktwittermail

De Open Universiteit Nederland stelt een deel van zijn studiemateriaal gratis ter beschikking via internet. Op 5 december 2006 begint de universiteit met drie korte cursussen. Het gaat vooralsnog om twee lespakketten (‘Starten met programmeren. Een introductie in Java’ en ‘Duurzame ontwikkeling: ver weg of dichtbij?’) en een introductie voor de studie rechten, maar de instelling wil de komende maanden meer korte cursussen aanbieden. Over een half jaar moeten dat er zestien zijn. De rector zou het liefst al het studiemateriaal gratis op internet zetten. Dit zou de Open Universiteit 12 miljoen euro per jaar kosten. Dat geld kreeg de universiteit niet bij elkaar. Het ministerie van Onderwijs was wel bereid een half miljoen ter beschikking te stellen voor een experiment, dat nu wordt uitgevoerd.