Breng kleur in je klas

Facebooktwittermail

Het startschot voor het nieuwe schooljaar is gegeven en jullie hebben waarschijnlijk al tal van ideeën om er een gekleurd jaar van te maken! We willen jullie graag een duwtje in de rug geven om deze ideeën uit te werken.
De ploeg van School Zonder Racisme heeft ook niet stilgezeten.

Benieuwd naar ons uitgebreid vormingsaanbod? Op www.schoolzonderracisme.be vind je onze brochure voor het schooljaar 2006-2007.

Dit schooljaar willen we een nieuwe methodiek in de kijker zetten: de fotomap ‘Een kijk op de ander’. Na de gebeurtenissen in Antwerpen vorig schooljaar hebben verschillende leerkrachten en mensen uit de onderwijswereld aangegeven hoe moeilijk het is om in de klas te werken rond vooroordelen en racisme. Als antwoord op deze vraag hebben we een origineel pedagogisch werkinstrument uitgewerkt: de didactische fotomap ‘Een kijk op de ander’. De fotomap werd samen ontwikkeld met leerkrachten die zich dagelijks engageren in de klas. Aan de hand van prachtige foto’s vertellen een 20-tal personen van verschillende origine hun levensverhaal.

We kunnen ook al melden dat er, na het succes van het voorbije schooljaar, ook in 2006-2007 een creatieve wedstrijd georganiseerd wordt waarbij jongeren de kans krijgen om zich op een orginele manier uit te drukken tegen racisme. Meer informatie en het wedstrijdreglement vind je vanaf 1 oktober 2006 op www.schoolzonderracisme.be

Is je school nog geen ‘School Zonder Racisme’? Aangezien 2007 het Europees jaar wordt voor gelijke kansen en tegen discriminatie, is het meer dan ooit tijd voor actie: maak van je school een ‘School Zonder Racisme’ en ga een blijvend engagement aan tegen racisme!

School Zonder Racisme

Cellebroersstraat 37
1000 Brussel

Tel: 02/511 16 36

Email: info@schoolzonderracisme.be