Een kijk op de ander

Facebooktwittermail

Wil je op school werken rond vooroordelen, racisme en positieve beeldvorming? Met de fotomap “Een kijk op een ander” van School zonder racisme (SZR) maak je leerlingen bewust van bestaande stereotypen en vooroordelen.

In deze box vind je foto’s van twintig personen van verschillende nationaliteit of afkomst. Per persoon vind je een portretfoto, een beeld van de leef- of werkomgeving, een foto die iets meer vertelt over het interesseveld en de biografische fiches met het levensverhaal.
Vertrekkende van de portretfoto laten we de leerlingen zelf een verhaal vertellen bij een bepaalde persoon. Vervolgens worden ze stap voor stap geconfronteerd met het werkelijke verhaal.

Daarnaast hebben we ook nog een aantal variaties ontwikkeld. Zo kan je hieraan ook een nabespreking koppelen rond stereotypes, racistische vooroordelen en beeldvorming of kan je een extra les uitbouwen rond een aantal thema’s die aan de personen gelinkt kunnen worden. Deze achtergrondinformatie kan je terugvinden in de handleiding die bij de fotomap hoort.

Je kan zelf aan de slag met deze fotomap (50 EURO), maar je kan ook een vormingssessie voor leerlingen of het lerarenteam aanvragen. Voor de formule vorming + fotomap is er een lanceringsprijs van 100 EURO.

www.schoolzonderracisme.be

info@schoolzonderracisme.be

School zonder racisme (SZR) , Cellebroersstraat 37, 1000 Brussel

Tel.: 02.511.16.36