Protest tegen reclame op school

Facebooktwittermail

“Reclame voor banken of gsm-operatoren op school kan niet”, vindt de Gezinsbond. Nochtans blijft dergelijke reclame oprukken op middelbare scholen. Campus Media, een Gents bedrijf dat zich richt op reclame in het onderwijs, heeft al in één op de tien scholen reclameborden hangen. Maar dat wil ook zeggen dat negen op de tien scholen die nog weigeren.
Vooral in het Antwerpse stadsonderwijs, en in de athenea zijn de borden in trek. Katholieke scholen staan er eerder afkerig tegen. Campus Media heeft al bijna zevenhonderd uithangplekken die de scholen elk zo’n 250 euro per jaar opbrengen. ,,De scholen krijgen een kwart van de reclame-inkomst”, zegt Stefanie Van Biesen van Campus Media..
De Gezinsbond vreest dat op de duur voor de reclamewereld interessante scholen meer middelen zullen hebben dan andere. De reclameborden op school zijn mogelijk gemaakt door een recent decreet van minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten. Zij verbood rechtstreekse reclame op leermiddelen, maar liet wél schoolreizen op kosten van een sponsorend bedrijf toe.

(De Standaard, 6 maart 2003)