Staywoke – 20 maart 2020 – actie van School Zonder Racisme

Facebooktwittermail

Zaterdag 21 maart is internationale dag tegen het racisme. Met “Stay Woke” wil School Zonder Racisme het signaal geven dat racisme en discriminatie onaanvaardbaar zijn en dat we erover moeten durven spreken!

Elke klas kan makkelijk meedoen aan deze actie op vrijdag 20 maart. Op een afgesproken moment van de dag, laat iedereen zijn gsm rinkelen om aan de leerkracht duidelijk te maken dat de les effen moet worden gestopt en dat er tijd moet worden gemaakt om racisme bespreekbaar te maken. Op dat moment wordt met de leraar een datum vastgeprikt waarop een klasgesprek rond racisme zal gehouden worden.

Leerlingen kunnen op de webpagina van School zonder racisme de  “EHBA-gids” downloaden – Eerste Hulp Bij Alarm – inclusief de ringtone, met een begeleidende uitleg over hoe de klas wakker te schudden. Zij kunnen hun leraars vragen mee te doen: ook voor de leraar is er een handleiding voorzien hoe deze actie in goede banen te leiden, met werkvormen om in de klas aan de slag te gaan.

Om te tonen dat men meedoet aan de actie, tekent men een oog op zijn hand en die van de klasgenoten. Foto’s hiervan kunnen dan gepost worden op sociale media met de hashtag  #staywoke! om de actie de nodige zichtbaarheid te geven.

Deze actie werd uitgewerkt in samenwerking met de Vlaamse Scholierenkoepel en 11.11.11.

https://www.schoolzonderracisme.be/staywoke

stay woke actie leerlingen

Logo Stay Woke door Gregory Denis

Ringtone: Copyright van Paul Lawrence

 

 

Een project van    Met de steun van
szr  

vsk

 

11